Hae tästä blogista

lauantai 18. elokuuta 2012

Kakku karavaanareille

Sain pyynnön tehdä karavaanarihenkinen kakku. Kirjoitin googleen hakusanaksi karavaanarit suomeksi ja englanniksi ja niistä ideoista syntyi tällainen kakku. Kakun välissä on Pätkismoussea ja kakun pinta on päärynänmakuista marsipaania. Keltaiset kukat ovat banaaninmakuista marsipaania.




Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 rkl vanilliinisokeria

Pätkismousse
1 pss Pätkis minibites
200 g Mascarponejuustoa
2 prk Flora Vispiä

Kakun pinnalle voikreemi
150 g margariinia
4 dl kaakaotomusokeria
1 rkl vettä

Kakun pinnalle
700 g vihreää marsipaania
100 g mustaa marsipaania
marsipaanikukkia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon siivilöiden keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 28 cm kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Sulata Pätkikset mikrossa 30 sekunnin ajan. Sekoitaa joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Vispit. Lisää vaahdon joukkoon suklaa-juustoseos. Vatkaa vielä hetki.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen pohjakappale tarjoilulautasen tai kakkupahvin päälle reunavuoan sisään. Kostuta vanilliinimaidolla. Kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Paina päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta ja täytä toinen väli lopulla Pätkismoussella. Kostuta ylimmäinen kakkupohja alapuolelta ja laita vuokaan päällimmäiseksi. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Valmista voikreemi vatkaamalla pehmeä rasva ja tomusokeri sekaisin. Lisää vesi ja  sekoita tasaiseksi. Levitä kreemiä kuumaan veteen kastetulla palettiveitsellä akun pinnalle ja reunoille.

Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita reunat. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!