Hae tästä blogista

lauantai 4. elokuuta 2012

Kreikkalainen voileipäkakku

Tämäkin kakku meni rippijuhliin. Herkullisen kakun täytteenä broileria, fetaa ja tzatzikia.



1 pkt Fazerin Laivurin vaaleat vaakaviipaleet -leipää (8 viipaletta)


Broileri-fetatäyte

600 g broilerin naturel filesuikaleita

200 g fetajuustoa

1 punasipuli

1 punainen paprika

3 prk Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa ( a´100 g )

1 prk ranskankermaa


Tzatziki

300 g kurkkua

2 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia

mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

1 maustemitta viinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä


Kostutus

2 dl maitoa


Kakun pinnalle

2 prk Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa

1 prk ranskankermaa


Koristelu

salaattia

kirsikkatomaatteja

punaista paprikaa

fetajuustoa

viinirypäleitä


Valmista ensimmäinen täyte. Paista broilerinsuikaleet ja jäähdytä. Leikkaa broileri pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja paprika. Murenna fetajuusto haarukalla ja yhdistä kaikki täytteen ainekset.

Valmista tzatziki. Raasta kurkku karkeaksi, purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste ja jugurtti keskenään ja lisää seokseen loput ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä. Levitä puolet broileritäytteestä leipien päälle. Lado toinen kerros leipiä ja levitä toiseen väliin tzatziki. Kolmas leipäkerros ja kolmanteen väliin loput broileri-fetatäytteestä. Lado päälle vielä kerros leipäpaloja. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään.

Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.

1 kommentti:

  1. Hei!
    Jos tästä haluaisi tehdä kasvisversion, niin millä kana kannattaisi korvata? Ettei tule liikaa fetaa tms. niin juusto ei varmaan käy..

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!