Tämäkin kakku meni rippijuhliin. Herkullisen kakun täytteenä broileria, fetaa ja tzatzikia.
1 pkt Fazerin Laivurin vaaleat vaakaviipaleet -leipää (8 viipaletta)
Broileri-fetatäyte
600 g broilerin naturel filesuikaleita
200 g fetajuustoa
1 punasipuli
1 punainen paprika
3 prk Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa ( a´100 g )
1 prk ranskankermaa
Tzatziki
300 g kurkkua
2 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 maustemitta viinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
Kostutus
2 dl maitoa
Kakun pinnalle
2 prk Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
Koristelu
salaattia
kirsikkatomaatteja
punaista paprikaa
fetajuustoa
viinirypäleitä
Valmista ensimmäinen täyte. Paista broilerinsuikaleet ja jäähdytä. Leikkaa broileri pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja paprika. Murenna fetajuusto haarukalla ja yhdistä kaikki täytteen ainekset.
Valmista tzatziki. Raasta kurkku karkeaksi, purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste ja jugurtti keskenään ja lisää seokseen loput ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa leivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä. Levitä puolet broileritäytteestä leipien päälle. Lado toinen kerros leipiä ja levitä toiseen väliin tzatziki. Kolmas leipäkerros ja kolmanteen väliin loput broileri-fetatäytteestä. Lado päälle vielä kerros leipäpaloja. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään.
Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.
Hei!
VastaaPoistaJos tästä haluaisi tehdä kasvisversion, niin millä kana kannattaisi korvata? Ettei tule liikaa fetaa tms. niin juusto ei varmaan käy..