Hae tästä blogista

lauantai 4. elokuuta 2012

Kulta-valkoinen rippikakku

Olen tehnyt tutulle tytölle useita syntymäpäiväkakkuja ja nyt sain tehdä hänelle kakun rippijuhlaan. Kakun välissä vadelmamoussea. Kakun värityksen toivottiin olevan valkoista ja kultaa. Kakku on samaa tyyliä kuin muutaman aiemminkin tekemäni isot yli 30 hlön kakut. Paljon onnea!!






Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta



Kostutus

2 dl maitoa

2 rkl vanilliinisokeria



Vadelmamousse

12 liivatelehteä

2 prk Flora vispiä

500 g maitorahkaa

2 prk Creme Fraichea

3 dl sokeria

4 dl soseutettua vadelmaa



Kakun pinnalle

500 g sokerimassaa

sokerimassakukkia

3 prk Flora Vispiä



Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja  korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen ( 25 x 35 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata pakastevadelmat ja soseuta ne. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä niitä hetki kattilassa liedellä. Vaahdota Vispi. Lisää vaahdon joukkoon rahka, ranskankerma ja sokeri sekä vadelmasose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmamoussen joukkoon.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjottimen päälle. Kostuta vanilliinimaidolla. Levitä puolet moussesta kakkupohjan päälle. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan moussen päälle. Kostuta. Täytä toinen väli samoin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kauli sokerimassa levyksi. Vaahdota vispit ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros. Siirrä sokerimassalevy kakun pinnalle. Laita koristeet kakun päälle. Pursota kakun reunat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!