Hae tästä blogista

lauantai 1. joulukuuta 2012

Mustaherukkamacarons

Nämä vaaleanlilat macaronsit tytin mustaherukkamarmeladilla.
200 g Meiran mantelijauhetta
220 g kananmunan valkuaista (n. 7 kpl)
400 g tomusokeria
8 rkl sokeria
väriainetta

Erottele valkuaiset ja anna niiden seistä huoneenlämmössä vuorokauden verran. Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri. Siivilöi seos kolmeen kertaan. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.

Sekoita manteli-tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Värjää taikina lilalla pastavärillä. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso 11mm-13mm pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisijaltaan noin 3 cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja anna niiden sen jälkeen levätä noin tunnin verran.

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista macaronseja keskitasolla noin 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan. Kuoret voi pakastaa ja täyttää myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!