Söin ystäväni valmistujaisjuhlissa herkullista juustokakkua ja yritin tehdä vastaavanlaista itse. Tässä kakussa on vaniljainen täyte ja pinnalla raikasta sitruunahilloa.
Pohja
1 pkt Muro-keksejä
50 g margariinia
Täyte
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk vaniljan makuista rahkaa
1 prk Mascarponejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Pinnalle
2 dl Lemon Curdia
Murskaa keskit ja sekoita keksimurun joukkoon sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele 26 cm reunavuoan sisään tarjoilulautaselle.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää vaahdon joukkoon maustettu rahka ja Mascarponejuusto sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi. Sulata pehmenneet liivatelehdet ½ dl kiehuvan kuumaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaniljavaahdon joukkoon. Kaada massa keksipohjan päälle reunavuoan sisään. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Levitä hyytyneen kakun pinnalle Lemon Curd. Koristele kakku sitruunankuorisuikaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!