Hae tästä blogista

lauantai 12. tammikuuta 2013

Vadelma-valkosuklaapalat

Pojan herkkua on vadelmat ja valkosuklaa. Tässä leivonnaisessa on niitä molempia. Ohjeen olen repäissyt joskus talteen Me Naiset -lehdestä. Nyt leivoin niitä pojan syntymäpäiville. Ohjeesta tulee pellillinen.

Pohja
300 g margariinia
4½ dl sokeria
3 munaa
7½ dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta

Täyte
5 dl vadelmia
1 muna
3 dl ranskankermaa
75 g valkosuklaata

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nostele seos rasvavaahtoon. Painele 2/3 taikinasta leivinpaperilla vuoratun leivinpaperin päälle. Levitä marjat taikinan päälle. Sekoita muna ranskankermaan ja lisää rouhittu tai raastettu valkosuklaa. Levitä seos marjojen päälle. Nosta loput taikinasta kokkareina piiraan päälle. Pintaan saa jäädä aukkoja. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.


3 kommenttia:

  1. Harvoin tulee käytyä täällä kommentoimassa, mutta täällä on kauneimmat kakut, ihanimmat kakkujen täytteet ja muut leivonnaiset. Tänä keväänä kahdet juhlat tulossa ja täältä löytyy tarjoiltaviin kaikki reseptit ja vinkit! Niikuin tämäkin - sopii just meille. Yhtä kauniita en kuitenkaan aikaiseksi saa....

    VastaaPoista
  2. Onpas ihanan näköisiä tekeleitä koko blogi täynnä, jään mielenkiinnolla seuraamaan ja nappaan varmasti tulevaisuudessa täältä ohjeen jos toisenkin ;)

    VastaaPoista
  3. Puolitin ohjeen ja laitoin pyöreään vuokaan. Tein gluteenittomista jauhoista, hyvin onnistui! 10min ja piirakka oli syöty!! Ohje menee talteen :) Kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!