Hae tästä blogista

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Geishamuffinit

Tein Ystävänpäiväksi työkavereille Geishamuffineja. Ohje on sama, millä olen aiemmassa blogissani tehnyt Dumlemuffineja. Laitoin tarjolle myös vaahtokarkkeja ja Geishakonvehteja.

Muffinitaikina
200 g voita
2 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
24 Geisha-konvehteja

Kuorrute

200g margariinia
3 rkl kaakaojauhetta
3 dl tomusokeria
4 rkl vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria

Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vuorotellen rasvaseoksen kanssa munavaahtoon. Kaada taikina isoihin muffinivuokiin ja pudota jokaisen muffinin keskelle yksi Geisha-konvehti. Paista 225 asteessa 13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella. Pursota muffinien päälle. Koristele.

5 kommenttia:

  1. NAM! Ihan mielettömän kauniita ja hyvänkuuloisia näin geisha-suklaan ystävälle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä, näitä teen hiihtolomaviikolla kun saamme ystäväperheen käymään.
    Aina reseptejäsi odotan ja niistä ilahdun. tk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että reseptit tulevat käyttöön! Jos haluaa enemmän Geishan makua, kannattaa kuorrutukseen kahvin sijaan lisätä muutama sulatettu Geisha-konvehti.

      Poista
  3. Maalaiselämää-blogissa olisi sinulle tunnustus... :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!