Hae tästä blogista

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Hyvää laskiaissunnuntaita!



Pullataikina
5 dl maitoa 
2 dl sokeria 
1 muna 
1 rkl kardemummaa 
1 tl suolaa 
2 pss kuivahiivaa 
13 - 15 dl vehnäjauhoja 
1 1/2 - 2 dl juoksevaa margariinia

Voiteluun
munaa

Pinnalle
raesokeria

Väliin
mansikkahilloa
kermavaahtoa

Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 20 palaan ja pyöritä ne pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla 13 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pullista lakki pois ja levitä alemmalle puolikkaalle mansikkahilloa ja pursota kermavaahtoa.



1 kommentti:

  1. Miten nyt sattuikin unohtumaan koko laskiainen ja varsinkin ne pullat ;) Täytyy varmaan korjata tilanne vähän jälkikäteen. Ihanan näköisiä sinun pullasi kyllä ovat.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!