Sain ystäviä kylään ja tein jälkiruoaksi tätä juustokakkua. Ohje on kauan sitten Helsingin sanomista talteen leikattu.
Pohja
4 kananmuna
1 1/4 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Suklaatäyte
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
3 dl ranskankermaa
1 dl tomusokeria
Mustaherukkatäyte
4 dl mustaherukoita (200 g:n pakastepussi)
1 dl vettä
250 g mascarponejuustoa
2 dl kermaa
1 dl tomusokeria
2 rkl mustaherukkamehua
3 liivatetta
2 tl vanilliinisokeria
Vatkaa pohjan sokeri ja munat paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilöiden muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille, paista 225-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija noin 26cm) kokoiseksi pyöryläksi. Laita suklaapohja tarjoilualustalle reunavuoan sisään.
Pieni suklaa mahdollisimman pieniksi muruiksi. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada kuuma kerma suklaamurujen päälle kulhoon. Kääntele seosta lastalla, kunnes se on majoneesimaisen tasaista. Vaahdota ranskankerma ja sokeri, lisää vaahto suklaaseokseen lastalla käännellen. Kaada seos vuokaan suklaapohjan päälle, tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin sen ajaksi, kun teet mustaherukkatäytettä.
Mittaa kattilaan vesi ja mustaherukat. Keitä pehmeiksi (noin 10 minuuttia), painele siivilän läpi. Vatkaa jäähtynyt mustaherukkaliemi ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma tomusokerin kanssa vaahdoksi. Kuumenna mustaherukkamehu kattilassa, liuota joukkoon liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateliemi mustaherukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon varovasti kermavaahto. Kaada seos suklaakerroksen päälle vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään kolmen neljän tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti terävän veitsen avulla. Koristele marjoilla.
Vihje: Voit viimeistellä kakun myös liivatteella hyydytettävällä mustaherukkaliköörikiilteellä. Liota 2-3 liivatetta vedessä ja liuota ne sitten mustaherukamehuun tai -likööriin (2 dl). Jäähdytä liivatelientä ennen sen kaatamista hyytyneen kakun pinnalle, jotta liemi ei ala sulattaa maitopohjaista mustaherukkakerrosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!