Tämä sitruunatorttu on yksi suosikeistani; kirpeää ja makeaa.
Pohja
3 ¼ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
175 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte
2 ¼ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 ¾ vettä
1 dl puristettua sitruunamehua
5 keltuaista
50 g voita
Marenki
5 valkuaista
1½ dl sokeria
Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä kiisseli heti pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä tai pursota marenki täytteen päälle. Laita uuniin 5-10 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Varo, ettei marengin pinta pala.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!