Hae tästä blogista

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Keltaiset macaron-leivokset pääsiäiseksi

Tein pääsiäiseksi jälleen macaron-leivoksia. Nyt niiden tekeminen alkaa onnistua. Hyvä niin, sillä ovat minun suosikkileivonnaisia! Ohjeen olen saanut Ebeltä, Mansikkamäki-blogista ja alla olevalla reseptillä tulee noin 45 leivosta.


200 g Meiran mantelijauhetta
220 g kananmunan valkuaista (n. 7 kpl)
400 g tomusokeria
8 rkl sokeria
keltaista pastaväriä

Erottele valkuaiset keltuaisista. Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri. Siivilöi seos kolmeen kertaan. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.

Sekoita manteli-tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Värjää taikina pastavärillä. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso 11mm-13mm pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisijaltaan noin 3 cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä väliin leviämisvara. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten ja anna niiden sen jälkeen levätä noin tunnin verran.

Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paista macaronseja keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä Lemon curdilla. Kuoret voi myös pakastaa ja täyttää myöhemmin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!