Hae tästä blogista

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Persikka-rahkapiirakka

Pääsiäisen rahkapiirakka
Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 tlk persikkaviipaleita sokeriliemessä
1 prk maitorahkaa
1 prk Creme fraichea
1 dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.

Valuta persikat. Asettele persikkaviipaleet taikinan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä torttua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen puolivälissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!