Hae tästä blogista

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kahden värin browniet

Tällä Yhteishyvästä poimitulla ohjeella tulee pellillinen herkullisia brownie-paloja.
Suklaataikina
450 g tummaa suklaata
300 g margariinia
3 dl sokeria
6 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
1½ tl vanilliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta

Tuorejuustokerros
450 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja

Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. 

Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa pieniksi ruuduiksi. Halutessasi koristele rouhitulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!