Hae tästä blogista

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Lohivoileipäkakku rippijuhliin

Tein rippijuhliin laktoosittoman lohivoileipäkakun 30 hlölle.

1 pkt Laivurin vaaleat vaakaviipaleet -leipää (6 viipaletta)
1 pkt Laivurin tummat vaakaviipaleet -leipää (6 viipaletta)

Täyte
600 g kylmäsavulohta
400 g lämminsavulohta
800 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl ranskankermaa
2 dl kurkkusalaattia
3 rkl sitruunamehua
½ tl valkopippuria
1 tl sitruunapippuria
1 nippu tilliä
1 nippu ruohosipulia

Kostutus
2 dl sitruunavettä 

Kakun päälle
400 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu
kylmäsavulohta
herneenversoja
jääsalaattia
carambolaa
tummia viinirypäleitä
isoja katkarapuja

Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Lisää mausteet, kylmäsavulohipalat sekä kurkkusalaatti ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele tarjottimelle ensin 3 vaaleaa leipäpalaa. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle 1/3 lohitäytteestä. Ripottele päälle lämminsavulohta. Lado päälle tummat leipäviipaleet ja kostuta ja levitä 1/3 lohitäytteestä. Tee samoin vielä kolmas kerros. Pinnalle tummat leipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutusta varten notkista tuorejuusto. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!