Pohja
200g Divestivekeksejä
100g margariinia sulatettuna
Täyte
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
400g Philadelphia -tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria
Hienonna keksit ja lisää sekaan sula rasva. Sekoita tasaiseksi. Taputtele pohjaseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kerma ja tuorejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa 2 x 30 sekuntia, sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu valkosuklaa ja vanilliinisokeri täytteen sekaan. Kaada täyteseos tasaisesti pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteessa 30 minuuttia. Kakku on vielä pehmeää kun otat sen uunista, mutta tiivistyy jäähtyessään ja tekeytyessään jääkapissa yön yli. Koristele tuoreilla mansikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.
Valkosuklaan sijaan voit käyttää mitä tahansa suklaata tai vaikkaapa 2 dl kinuskikastiketta.
Oikein hyvää Juhannusta kaikille blogoni lukijoille!
Hei,vatkataanko kerma?
VastaaPoistaLisäsin kerman sellaisenaan, ilman vaahdottamista.
PoistaHei, kokeilin tehdä tätä juustokakkua ja hyvää tuli! :)
VastaaPoistaKiva kuulla, meillä myös tykättiin tästä kovasti!
PoistaMoi!
VastaaPoistaOletko koittanut laittaa sekaan jotain marjoja. Kuten esimerkiksi puolukkaa?
Ja vielä tarkeentaakseni niin täytteeseen?
Poista