Hae tästä blogista

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-juustokakku

Juhannusaaton jälkiruokana söimme valkosuklaa-juustokakkua kotimaisten mansikoiden kanssa.



Pohja
200g Divestivekeksejä
100g margariinia sulatettuna

Täyte
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
400g Philadelphia -tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 tl vanilliinisokeria

Hienonna keksit ja lisää sekaan sula rasva. Sekoita tasaiseksi. Taputtele pohjaseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kerma ja tuorejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa 2 x 30 sekuntia, sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu valkosuklaa ja vanilliinisokeri täytteen sekaan. Kaada täyteseos tasaisesti pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteessa 30 minuuttia. Kakku on vielä pehmeää kun otat sen uunista, mutta tiivistyy jäähtyessään ja tekeytyessään jääkapissa yön yli. Koristele tuoreilla mansikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.

Valkosuklaan sijaan voit käyttää mitä tahansa suklaata tai vaikkaapa 2 dl kinuskikastiketta.

Oikein hyvää Juhannusta kaikille blogoni lukijoille!



6 kommenttia:

  1. Hei,vatkataanko kerma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin kerman sellaisenaan, ilman vaahdottamista.

      Poista
  2. Hei, kokeilin tehdä tätä juustokakkua ja hyvää tuli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, meillä myös tykättiin tästä kovasti!

      Poista
  3. Moi!
    Oletko koittanut laittaa sekaan jotain marjoja. Kuten esimerkiksi puolukkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä tarkeentaakseni niin täytteeseen?

      Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!