Hae tästä blogista

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Helppo suklaakakku vadelmakermalla

Tyttäreni nimipäiville tein myös suklaakakkua.

Pohja
150 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
2½ tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa

Vadelmakermavaahto
1 prk Flora Vispiä
½ dl sokeria
150 g vadelmia

Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa ja anna sen sulaa kuuman rasvan sekaan. Jäähdytä. Sekoita suklaa-rasvaseoksen joukkoon sokerit, munat, suola ja jauhot. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm vuokaan. paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Mausta sokerilla. Lisää kermavaahdon joukkoon vadelmat ja sekoita. Levitä suklaakakun päälle. Koristele vadelmilla.

1 kommentti:

  1. Tämä oli siis aivan taivaallisen hyvää! Ja vieläpä helppo ja nopea tehdä.

    Pirjo Porvoosta

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!