Hae tästä blogista

lauantai 24. elokuuta 2013

Robottikakku

Samun 1-vuotissyntymäpäiville tein mariannemoussetäytteisen kakun. Samu pitää koneista ja roboteista. Yksi mielenkiintoisista roboteista sijaitsee Lohjan ABC-asemalla Orthexin tehtaanmyymälässä. Suuri robotti on koottu Orthexin tuotteista, jalkaterinä pulkat. Sain luvan ottaa robotista kuvan kakkukuvaa varten. Poikani auttoi kuvan taustan käsittelyssä ja Paakari Piparminttu tulosti kuvasta syötävän kakkukuvan. Laktoosittomalla kermalla en saanut yhtä kaunista pursotusjälkeä, kuin Flor Vispillä, mutta toivottavasti kakku on päivänsankarille mieluinen.
Oikein paljon onnea Samulle!


Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl laktoositonta maitoa
1 rkl vanilliinisokeria

Täyte
7 liivatelehteä
4 tlk laktoositonta vispikermaa
2 tlk laktoositonta maitorahkaa
1½ dl sokeria
2 pss Mariannerouhetta

Pursotukset
4 prk laktoositonta vispikermaa
½ dl sokeria
oranssia elintarvikeväriä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa 35 minuuttia.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokeri ja mariannerouhe. Sekoita tasaiseksi. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen kakkupohja kakkupahvin päälle reunavuoan sisään. Kostuta vanilliinimaidolla. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan. Kostuta ja täytä. Paina päällimmäiseksi ylin, kostutettu kakkupohja. Kelmuta ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja värjää se oranssiksi pastavärilllä. Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Tasoita pinta ja laita kakkukuva kakun pinnalle. Pursota kakun reunat.

2 kommenttia:

  1. Hauuskan näköinen kakku... varmasti monen pikkupojan mieleen:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tanja mahtavan näyttävästä kakusta! Samu katseli kakkua haltioituneena ja ihmeissään. :) Juhlavieraat valokuvasivat innoissaan sankaria ja kakkua. Ensimmäisen kynttilän puhaltaminen upean ja herkullisen kakun päältä kruunasi onnistuneet yksivuotisjuhlat! :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!