Hae tästä blogista

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Mantelinen omenatorttu

Oma suosikkini omenapiirakoista.

Pohja
100 g voita
150 g mantelimassaa
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
5 omenaa
1 dl sokeria
1 rkl kanelia

Kiille
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Vaahdota rasva, mantelimassa ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita kaikki aneet tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjaisen vuoan reunat ja peitä vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaileiksi. Levitä omenaviipaleet kerroksittain sokerin ja kanelin kanssa taikinan päälle vuokaan. Paista torttua 175 asteessa noin 1 tunti. Anna jäähtyä ja irrota vuoan reunat.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri. Kuumenna seos uudelleen. Anna seistä muutama minuutti ja lusikoi seos omenoiden päälle. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin tarjoat tortun. 
Kuvassa Valkosuklaa-Daimkakku, Mantelinen omenapiirakka ja Banoffee.

1 kommentti:

  1. Tuo mantelimassa piirakkapohjassa kuulostaa ihanan herkulliselta. Täytyykin kokeilla:).

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!