Hae tästä blogista

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Vaniljainen omenakakku (munaton)

Teemme tokaluokkalaisten kanssa pientä tieto- ja reseptikirjaa, johon keräämme tietoa puutarhan ja metsän sadosta. Tämä helppo ja herkullinen kakkuohje tuli oppilaan mukana ja pääsee myös kirjaamme omena-aukeamalle. Tein alla olevan ohjeen 1½-kertaisena, joka oli sopivan kokoinen kakkuvuokaani.
2 dl kermaviiliä
1 dl omenamarmeladia
2½ dl sokeria
150 g voisulaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria

Sulata voi. Sekoita kermaviilin joukkoon marmeladi, sokeri, voisula sekä kuiva-aineseos nopeasti. Älä sekoita liikaa, ettei taikina sitkisty. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 asteessa 1 tunti. Anna jäähtyä ja kumoa kakku. Voit koristella kakun tomusokeri-vesikuorrutuksella.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku ja hieno erikoinen vuoka!

    VastaaPoista
  2. Todellakin kauniskuvioinen vuoka... muistatko, mistä olet sen hankkinut?

    Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuota kakkuvuokaa myy ainakin Ullanunelma http://www.ullanunelma.fi/nw_bavaria_-kakkuvuoka

      ja Confetti http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/53624

      Tämä on kyllä minun lempivuokani kahvikakkuvuoista!

      Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!