Hae tästä blogista

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Omenainen glögi-juustokakku

Hellapoliisin sivuilta löysin tämän ihanan kakkureseptin, josta muuntelin oman alla olevan versioni. Kakkupohjaan ja kakun väliin sekä koristeeksi on murusteltu Fanipaloja.
Pohja
200-300 g Fanipaloja (iso pussi)

Täyte
9 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
250 g Mascarponejuustoa
1½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
1½ tl piparkakkumaustetta
3 dl omenasosetta
½ dl vaaleaa glögiä

Pinnalle
4 liivatelehteä
2½ dl omenasosetta
ripaus kanelia
1½ dl vaaleaa glögiä

Leikkaa Fanipalat vetsellä karkeaksi rouheeksi. Laita 24-26 cm reunavuoan sisään tarjoilulautaselle kerros Fanipalarouhetta. Jätä osa rouheesta täytteeseen.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispit ja vatkaa joukkoon Mascarponejuusto, fariinisokeri, sokeri, vanilliinisokeri, piparkakkumauste ja omenasose. Tarkista maku. Kuumenna glösi kattilassa ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Valuta liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja ripottele väliin Fanipalarouhetta. Kaada loput täytteestä vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa kattilaan ½ dl vaaleaa glögiä. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita hyvin. Lisää liivateseokseen 1 dl glögiä ja omenasose sekä kaneli. Lusikoi liemi kakun päälle ja nosta jääkaaappiin hyytymään. Irrota kakku vuoasta varovasti veitsellä irrottaen. Koristele Fanipalarouheella.

2 kommenttia:

  1. oivoi, tulee kyllä valinnan vaikeus mitä herkkua tekisi jouluksi... tämä kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa hyvältä :). Oletko käyttänyt mitä omenasosetta? Käykö kaupasta löytyvä bonnen

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!