Valion ohjeella tehty kakku.
Pohja
170 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl skeria
2 kananmunan valkuaista
2 dl vispikermaa
Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun rasvan kanssa. Painele keksiseos 22cm reunavuoan sisään tarjoilulautaselle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa valskuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa stiassa. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita sulan suklaan sekaan tuorejuusto. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos suklaa-tuorejuustoseokseen. Lisää valkuais- ja kermavaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele valkosuklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!