Hae tästä blogista

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luumupullat

Jouluisia pullia lasliaispullien tapaan.
Pullataikina
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

Murotaikinatähdet
200 g voita
100 g sokeria
300 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 kananmunan keltuainen
TAI
valmista pakastettua murotaikinaa

Täyte
1 dl luumuhilloa
2 dl vispikermaa
1½ rkl sokeria
1½ tl kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi kattilassa. Murenna hiiva ja sekoita se maitoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lissää vaahto, suola ja kardemumma hiivamaitoon. Sekoittele jauhot joukkoon. Selata margariini pehmeäksi, lisää taikinaan ja alusta taikinaa 15-20 minuuttia. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa leivinliinan alla 1-1½ tuntia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada kaksinkertaiseksi kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes ilmakuplat katoavat. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa se osiin. Pyöritä taikinasta pikkupullia ja nosta ne kohoamaan uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä pullat leivinliinalla ja kohota vielä noin 20 minuuttia.

Tee murotaikina. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa vaahdoksi, lisää jauhot ja lopuksi kananmunan keltuainen. Sekoita taikina puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin puolen sentin pakuiseksi. Ota taikinasta pienellä piparimuotilla tähtiä.

Voitele pullat kananmunalla ja nosta jokaisen pullan päälle murotaikinapipari. Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia. 

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja kanelilla. Leikkaa jäähtyntty pullat laskiaispullien tapaan ja täytä luumuhillolla ja kermavaahdolla. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!