Hae tästä blogista

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Vuohenjuustopiiraat

Illanistujaisissamme nautittiin myös näitä Kodin kuvalehden reseptillä tehtyjä piiraita.
600 g lehtitaikinaa pakasteesta
1½ rkl juoksevaa hunajaa
1 päärynä
150 g kittipintaista vuohenjuustoa
muatapippuria
suolaa
kuivattua timjamia
1 kananmuna voiteluun

Sulata lehtitaikina. Kauli taikinalevy ½ cm paksuiseksi. Ota muotilla taikinasta 18 kpl halkaisijaltaan 8cm pyörylöitä. Lado puolet pyörylöistä uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Valuta hunajaa leivonnaisille. Kuori päärynä ja leikkaa siitä noin kolmen millin paksuisia kiekkoja. Laita kiekot hunajan päälle. Viipaloi vuohenjuusto hyvin ohuiksi viipaleiksi ja laita ne päärynäkiekkojen päälle. mausta kukin piiras ripauksella suolaa, pippuria ja timjamia. Aseta taikinakannet päälle ja paina kevyesti reunoista niin, että taikinakiekot tarttuvat toisiinsa. Voitele pinnat kananmunalla. Tee keskelle kiekkoa pieni reikä veitsellä ja vedä koristeviillot pintaan.
Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!