Hae tästä blogista

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Sitruuna-valkosuklaa-vadelmajuustokakku

Vaikka tällä kakulla on pitkä nimi, ei sen valmistaminen kuitenkaan ole hankalaa. Ohje on Fazerilta ja siihen käytetään uutta Lemon valkoinen -leivontasuklaata.
Pohja
175 g kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 kananmunaa
300 g ranskankermaa
200 g Fazer Lemon valkoinen -leivontasuklaata
200 g vadelmia

Koristeluun
2 dl ranskankermaa
1 tl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
200 g vadelmia

Hienonna keksit. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Peitä halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Valmista täyte. Sulata Sitruuna-valkosuklaa mikrossa 2 x 30 sekuntia. Sekoita välillä. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri. Jatka vatkaamista kunnes seos on sileää. Lisää kananmunat seokseen yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita joukkoon ranskankerma sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi täytteeseen vadelmat. Lusikoi täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua 160 asteessa 1h45min. Jäähdytä kakku kokonaan ja anna sen vielä tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Mausta ranskankerma sokereilla ja kaada kakun päälle. Koristele vadelmilla.



4 kommenttia:

  1. Mä oon niin innostunut nyt näistä paistetuista juustokakuista. Vuosia tein vaan niitä hyydytettyjä, mutta kun sitten kerran rohkenin kokeilla paistettua, jäin koukkuun. Ihanalta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Onpas kaunis kakku!:) Sitruuna ja vadelma on kyllä ihana makupari. Fazerin ohjeet ovat aina toimivia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos inspiroivasta blogista! Nimesin sinut haasteeseen, joka löytyy osoitteesta: http://isokahvikiitos.blogspot.fi/2014/04/haaste.html

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku ja varmasti herkullista!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!