Pirkasta Katarina Saarisen resepti. Tein näitä pääsiäisen kahvipöytään. Ohjeella saat 24 herkkupalaa.
Pohja
240 g voita
3 dl fariinisokeria
5 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte
1 prk kondensoitua maitoa
3/4 dl sitruunamehua
3 tl sitruunan raastettua kuorta
Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja fariinisokeri kulhossa. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina murumaiseksi seokseksi. Päällystä 20x30cm vuoka leivinpaperilla. Painele hieman yli puolet muruseoksesta vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Sekoita kondensoitu maito, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste kulhossa. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele loput taikinasta täytteen päälle.
Paista 175 asyeessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa 5cm x 5cm paloiksi. Säilytä viileässä. Sitruunaneliöt ovat parhaimmillaan viileinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!