Sain kaverilta raparpereja ja tein niistä iltamyöhällä vielä tämän piirakan. Vadelmien sijaan voi käyttää myös mansikoita, kuten Hemmets -lehdessä olleessa alkuperäisessä reseptissäkin.
3 dl raparperipaloja
3 dl vadelmia (tai mansikkapaloja)
½ dl ruokokidesokeria
175 g huoneenlämpöistä margariinia
2½ dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
Sekoita raparperipalat ja vadelmat sekä ruokokidesokeri. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, samalla hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, halkaisijaltaan 24 cm. Kaada raparperit ja vadelmat vuokaan taikinan päälle ja paina niitä kevyesti taikinaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa vanilliinikastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!