Hae tästä blogista

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka

Ohje tähän herkulliseen piirakkaan löytyi Isoäidin parhaat leivonnaiset -kirjasta. Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa. Leikkasin 5x5cm paloiksi, joita tuli 35 kpl.
Pohja
250 g margariinia
1½ dl sokeria
4 munaa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 dl maitoa

Täyte
1 kg raparperia
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Muruseos
2 dl vehnäjauhoja
150 g mantelijauhetta
1½ dl sokeria
150 g huoneenlämpöistä voita

Valmista pohjataikina. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja suola. Sekoita seuraavaksi maito vähitellen taikinaan ja sekoita kunnes saat tasaista taikinaa. Siivilöi taikinan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperille uunipellin päälle ja tasoita lastalla.

Valmista täyte. Pese raparperit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita raparperipaloihin sokeri ja vaniljasokeri.

Sekoita murupäällysteen jauhot, mantelijauhe ja sokeri keskenään. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi ainekset käsin murusiksi.

Levitä raperperipalat taikinapohjalle ja ripottele päälle muruset. Paista 180 asteessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!