Hae tästä blogista

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Pienet bagelit

Sain nauttia tällaisia pieniä bageleita Eskimon järjestämässä tilaisuudessa viime keväänä. Päätin tehdä näitä myös tyttäreni rippijuhliin. Alla olevalla ohjeella tulee 30 pientä bagelia. Bagelit voi leipoa aiemmin ja pakastaa. Sulatin bagelit huoneenlämmössä yön yli ennen juhlia ja täytin juhlapäivän aamuna.


Taikinajuuri
3 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl leipäsiirappia
3 dl vehnäjauhoja

Taikina
Itse tehty taikinajuuri
3 dl vettä
25 g hiivaa
noin 1 litra vehnäjauhoja
½ rkl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Iso kattilallinen vettä ja ripaus suolaa

Pinnalle
1 muna voiteluun
seesaminsiemeniä

Täytteeksi
Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
ilmakuivattua kinkkua
jääsalaattia
parmesanlastuja

Valmista ensin taikinajuuri. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja leipäsiirappi. Sekoita joukkoon myös jauhot ja pidä huoneenlämmössä kelmulla peitettynä muutama tunti tai jääkaapissa yön yli.

Valmista taikina eri kulhoon. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää jauhot, rypsiöljy ja suola. Lisää joukkoon taikinajuuri. Vaivaa taikinaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa kelmun alla lämpimässä paikassa noin tunti.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo tangoksi. Leikkaa tangosta 30 tasakokoista palaa. Pyöritä pulliksi. Kiehauta isossa kattilassa vettä, jossa on ripaus suolaa. Venytä pullien keskelle reikä ja laske bagelit muutama kerrallaan kiehuvaan veteen ja anna kiehua kaksi minuuttia, kunnes pinta on kiinteä. Nosta bagelit reikäkauhalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Halkaise bagelit keskeltä ja levitä alapuolikkaille reilusti aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa. Lisää päälle jääsalaattia, ilmakuivattua kinkkua ja parmesanlastuja. Laita bagelin yläpuoli täytteiden päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!