Hae tästä blogista

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Vaahterasiirappi-banaanikuppikakut

Tein näitä tyttäreni rippijuhliin. Ohjeen löysin Minileivonnaiset -kirjasta. Alla olevalla ohjeella tulee noin 30 minimuffinia.


Taikina
2 banaania
4 rkl vaahterasiirappia
4 rkl maitoa
120 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
2 rkl vaahterasiirappia

Soseuta banaani kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja maito. Mittaa pehmeä voi ja sokeri eri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa vähitelleen joukkoon munat ja lisää teelusikallinen vehnäjauhoja, jos seos alkaa juoksettua. Siivilöi puolet jauhoista ja leivinjauhe vaahdotetun voin sekaan ja lisää myös puolet banaaniseoksesta. Kääntele ainekset varovasti sekaisin. Siivilöi loput jauhot ja banaaniseos. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä taikina purostuspussiin. laita minimuffinivuoan syvennyksiin paperivuoat ja pursota taikina niihin. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Sekoita sähkövatkaimella kaikki kuorrutteen ainekset. Purosta pienellä tähtityllalla minimuffinien päälle. Koristele sokerimassakukilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!