Hae tästä blogista

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Coca cola -piirakka

Löysin netin syövereistä tämän mielenkiintoiselta kuulostaneen reseptin. Vaikka piirakassa on Coca colaa sekä taikinassa että kuorrutteessa, ei se juurikaan maistunut. Erittäin hyviä ja makeita suklaapaloja joka tapauksessa.

Pohja
2½ dl Coca colaa
1 1/4 dl piimää
250 g pehmeää margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
3½ dl minivaahtokarkkeja

Kuorrute
100 g margariinia
1 dl Coca colaa
3 tl kaakaojauhetta
500 g tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria

Pinnalle
1-2 dl pekaanipähkinöitä

Yhdistä Cola ja piimä. Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kevyesti vatkatut munat rasvaseoksen joukkoon. Lisää joukkoon vuorotellen Cola-piimäseosta ja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä vaahtokarkit ja sekoita nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun 22x32cm vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

Valmista kuorrute. Mittaa kattilaan rasva, Cola ja kaakaojauhe. Anna rasvan sulaa miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon vanilliinisokeri ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

2 kommenttia:

  1. Olen kans tehnyt cokispiirakkaa ja vaikkei cola maistukkaan, silti tykättiin kans. Makeaahan tämä kyllä on, vaan voihan sitä syödä pienemmän palan.

    VastaaPoista
  2. Minä testailin kaikenlaisia coca cola reseptejä viime vuonna. Laitoin leivonnaisiin coca cola tiivistettä (esim. soda streamin) niin johan alkoi cola maistumaan =D
    Tämäkin kyllä kuulostaa ihanalta ohjeelta =)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!