Nämä kuppikakut olivat todella meheviä ja herkullisia! Kuppikakkujen päällä popcorneista ja lime-valkosuklaasta tehty kuorrute. Ohjeella tulee 18 kpl kuppikakkuja.
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl suolaa
3 dl hienoa porkkanaraastetta
1 3/4 dl sokeria
3/4 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1 3/4 dl rypsiöljyä
Kuorrutus
popcorneja
sulatettua lime-valkosuklaata
nonparelleja
Raasta porkkanat (3 kpl) hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella sokerit ja kananmunat noin minuutin ajan. Lisää rypsiöljy vähän kerrallaan, vatkaa koko ajan kunnes taikina on tasaista. Lisää porkkanaraaste ja siivilöi kuivat ainekset sekaan. Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Sulata lime-valkosuklaa mikrossa 2 x 30 sekunnin ajan ja sekoita joukkoon maustamattomat popcornit. Nostele kuorrutetta kuppikakkujen päälle ja ripottele vielä nonparelleja koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!