Tällä ohjeella tulee noin 60 pientä tuulihattua.
Tuulihattutaikina
4 dl vettä
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
6 kananmunaa
Täyte
400 g ruohosipulituorejuustoa
240 g smetanaa
300 g kylmäsavulohta hienonnettuna
1-2 dl tilliä silputtuna
Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna voimakkaasti sekoittaen, kunnes massa irtoaa kattilan reunoista. Kumoa seos kulhoon ja anna jäähtyä hyvin.
Lisää kananmunat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Pursota taikinasta isolla tähtityllalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tuulihatut ovat kauniisti ruskistuneet. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana! Anna jäähtyä.
Sekoita täytteen ainekset. Halkaise tuulihatut niin, että ne jäävät vielä takareunoistaan hyvin kiinni. Pursota lohitäyte tuulihattujen sisään. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!