Hae tästä blogista

perjantai 10. elokuuta 2012

Britakakku

Herkullisen Britakakun täytteenä tuoreita vadelmia ja mascarpone-kermavaahtoa.

Pohja

250 g margariinia

2 dl sokeria

4 keltuaista

3 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa


Marenki

6 valkuaista

3 dl sokeria


Täyte

1 prk Flora Vispiä

200 g Mascarponejuustoa

1 dl sokeria

1 l tuoreita vadelmia


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle reunavuoan sisään. Käytin säädettävää reunavuokaa, säädettynä halkaisijaltaan 30 cm.

Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Levitä marenki taikinapohjan päälle. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä. 

Käännä toinen levy tarjottimelle leivinpaperi ylöspäin. Poista leivinpaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Vatkaa joukkoon myös Mascarponejuusto ja vadelmat. Levitä täyte pohjalevylle  Poista toisesta pohjalevystä leivinpaperi ja nosta se kermavaahdon päälle. 

2 kommenttia:

  1. Taattua tyyliä bloggerin puolella. Kiva, kun aloitit kaiken hässäkän jälkeen! Ihania herkkuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kun olet löytänyt tänne uuteen osoitteeseenkin.

      Poista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!