Hae tästä blogista

torstai 9. elokuuta 2012

Kinuskinen omenakakku

Dansukkerin ohjeella pojan nimipäiville.

Pohja
200 g margariinia
2 dl ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Pinnalle
3 dl omenakuutioita
200 g ranskankermaa
4 tl vanilliinisokeria
2 tl perunajauhoja
1½ dl cashewpähkinöitä
4 rkl ruokokidesokeria

Kinuskikastike
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle.

Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Ripottele omenakuutiot pohjataikinan päälle. Sekoita ranskankermaan vanilliinisokeri ja perunajauho. Kaada seos omenakuutioiden päälle. Ripottele kakun pinnalle rouhitut pähkinät ja ripottele pinnalle ruokokidesokeri. Paista kakkua 175 asteessa 55 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kinusski. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna ja keitä 20 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Anna jäähtyä ja valuta kinuski omenakakun päälle juuri ennen tarjoamista.

1 kommentti:

  1. Slurps, ihana kuva :) Voisin ottaa reseptin talteen.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!