Hae tästä blogista

tiistai 1. tammikuuta 2013

Kinuski-suolapähkinäpalat

Maku-lehden resepti. Herkullista!

Pohja
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl voita
150 g suolapähkinöitä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli taikina leivinpaperin päälle 30 x 35 cm levyksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Kiehauta ja annan kiehua hiljalleen 20-25 minuuttia. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada kinuski muropohjan päälle. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kinuskin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ja leikkaa pieniksi paloiksi.

3 kommenttia:

  1. Olen varma, että tuo on hyvää - kokeilin samaa reseptiä pistaasiamanteleilla. Kiitosta tuli :D

    VastaaPoista
  2. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista
  3. Oi, oi!! "Suolapähkinä" piirakkaa pitäisi kyllä joskus saada aikaiseksi... :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!