Hae tästä blogista

tiistai 1. tammikuuta 2013

Kinuski-suolapähkinäpalat

Maku-lehden resepti. Herkullista!

Pohja
200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl voita
150 g suolapähkinöitä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli taikina leivinpaperin päälle 30 x 35 cm levyksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Kiehauta ja annan kiehua hiljalleen 20-25 minuuttia. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada kinuski muropohjan päälle. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kinuskin päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ja leikkaa pieniksi paloiksi.

2 kommenttia:

  1. Olen varma, että tuo on hyvää - kokeilin samaa reseptiä pistaasiamanteleilla. Kiitosta tuli :D

    VastaaPoista
  2. Oi, oi!! "Suolapähkinä" piirakkaa pitäisi kyllä joskus saada aikaiseksi... :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!