Hae tästä blogista

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

I love London -kakku

Tyttäreni täytti 14 vuotta ja juhlimme tuleva Lontoon matka mielissämme. Halusin tehdä juhliin kerroskakun, jossa näkyisi Englanti ja Lontoo. Kakunkoristeet ovat sokerimassaa ja valmiita sokerikoristeita.



Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl Spritea

Suklaamousse
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Flora Vispiä

Sitruunamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk Creme fraichea
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 dl Lemon Curdia

Pinnalle
1,2 kg sokerimassaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Jaa taikina kahteen ( 20 cm ja 26 cm ) voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjia uunissa 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan. Kostuta spritella kun täytät kakkuja.

Valmista suklaamousse. Sulata paloiteltu suklaa kulhossa mikroaaltouunissa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota Vispit. Sekoita suklaaseos vaahdon joukkoon. Laita molemmmista kakuista alimmat kakkupohjat kakkupahvin päälle reunavuoan sisään. Kostuta ja kaada suklaamousse vuokaan pohjan päälle. Paina keskimmäinen kakkupohja molempiin vuokiin. Laita jääkaappiin hyytymään sitruunamoussen tekemisen ajaksi.

Laita liivetelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Lisää vaahdon joukkoon Creme Fraiche, rahka, sokeri ja Lemon Curd. Kuumenna tilkka vettä kiehuvan kuumaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana sitruunavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada sitruunatäyte vuokaan kakkupohjan päälle ja paina päällimmäinen kakkupohja vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sivele kakkujen pintaan ohut kerros kermavaahtoa. Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi jaa nosta kakkujen päälle. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois. Koristele kakut. Leikkaa pienemmän kakun alla oleva kakkupahvi täsmälleen kakun kokoiseksi. Nosta pienempi kakku suuremman kakun päälle. Peitä kakkujen alareunat sokerimassasta muotoillulla helminauhalla.



3 kommenttia:

  1. Olen ihan sanaton....on niin hieno kakku!!! :) Tätini on asunut jo yli 30 vuotta Lontoossa, ja siksi Lontoosta on muodostunut itselle erittäin rakas ja läheinen kaupunki.

    VastaaPoista
  2. Teema on onnistunut loistavsti! Kakku on todella hieno!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!