Hae tästä blogista

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Munkit

Tässä hyvä munkkiohje! Alla olevalla ohjeella tulee 40 reilun kokoista munkkia.

300 g margariinia
7½ dl maitoa
3 pss kuivahiivaa
3 dl sokeria
1 ½ tl suolaa
3 munaa
noin 22 dl vehnäjauhoja


Kypsentämiseen
2 l ruokaöljyä

Päälle
sokeria

Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, munat ja sulanut rasva. Sekoita kuivahiivaa ja jauhot joukkoon ja vaivaa taikina sileäksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 30  minuuttia.

Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa taikina 40 yhtäsuureen palaan ja pyöritä pulliksi. Taputtele hiukan matalammiksi ja anna kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia.
Kuumenna sillä aikaa öljy 180 asteeseen. Ota kohonnut pulla ja paina sormi pullan keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri.


Pane rinkeli suoraan kuumaan öljyyn ja kypsennä 3-4 kpl kerrallaan. Kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta.


Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat rinkelit öljyyn paistumaan. Sokeroi valmiit munkit kulhossa ja nauti siman kanssa.


1 kommentti:

Kiitos kun kävit Open Caféssa!