Hae tästä blogista

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Omar-sitruunamuffinit

Tällä Pirkan ohjeella tulee 12 isoa muffinia.
Muffinitaikina
1 sitruuna
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl juoksevaa rasvaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk kermaviiliä

Kuorrutus
1 dl kuohukermaa
30 kpl Omar-makeisia (150g)

Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori sekä purista sitruunasta mehu. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, ½ dl sitruunamehua ja 1 tl sitruunankuoriraastetta.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Luskoi taikina amerikanmuffinivuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma. Lisää Omarit ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos on tasaista. Valuta kuorrutus muffinien päälle.

3 kommenttia:

  1. Sitruunamuffinssit ovat lemppareitani... ja tuo omar kuorrutus kyllä kruunaa ne:).

    VastaaPoista
  2. Voi NAM! Mä tein eilen mariannemuffinsseja ja mietin samalla mikä olisi seuraava hyvä muffinssimaku, niin sehän on ehdottomasti tämä! Tai sitten voisi laittaa omarin kaveriksi jotain makeampaa kuin sitruuna, vaikka kondensoitua maitoa, kahvia, pitääpä kehitellä. Kiitos vinkistä :D

    VastaaPoista
  3. Parhaimmat ohjeet olen löytänyt blogistasi. Samoin tykkään sun tyylistä laittaa leivonnaiset esille. :) Tykkään tosi paljon.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!