Hae tästä blogista

tiistai 27. toukokuuta 2014

Mansikka-Fresitakakku

Löysin ohjeen tähän herkulliseen kakkuun Baking instinct -blogista. Nautimme tätä kakkua luokkakokouksessa vanhojen koulukavereiden kesken.

Pohja
1 pkt LU Bastogne -kanelikeksejä
110 g voita

Täyte
6 liivatelehteä
3 dl mansikkasosetta
1 dl Fresita -kuohuviiniä
1 prk Flora Vispiä
200 g Mascarponejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
½ dl Fresitaa

Kiille
3 liivatelehteä
½ dl vahvaa mansikkamehua
1½ dl Fresitaa

Koristeeksi
tuoreita mansikoita
(rouhittuja pistaaseja)

Hienonna keksit ja sulata voi. Yhdistä keksimurska ja voisula. Painele keksiseos tiiviisti 22cm reunavuoan sisälle. Nosta jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat ja yhdistä soseeseen 1 dl Fresitaa. Vaahdota Vispi ja lisää joukkoon Mascarponejuusto ja tomusokeri. Lisää vaahtoon mansikka-Fresitaseos ja mausta täyte sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria. Kuumenna Fresita kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Nosta kattila pois liedeltä ja anna liivateseoksen jäähtyä. Sekoita haalea liivateseos muun täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mansikkamehu kattilassa. Liuota mehuun kuivaksi puristetut liivatelehdet. Nosta kattila pois levyltä. Lisää liivateliemeen Fresita. Anna seoksen jäähtyä ja lusikoi se hyytyneen kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia ennen tarjoilua. Irrota valmis kakku vuoasta ja koristele.

3 kommenttia:

  1. Oi, tämä sopi varmasti aikuisten luokkakokoukseen täydellisesti! Näyttää kyllä herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Todella maistuva, 50v. kahvijuhlissa kehuttu kakku :) Jätin tomusokerin pois, ja laitoin vähemmän hienoa sokeria.

    VastaaPoista
  3. Tein kolme kakkua äiti 80-vuotisjuhliin eri versioina, tavallinen, gluteeniton ja maidoton. Kaikki onnistuivat loistavasti ja maistuivat vieraille erinomaisesti. Tosin laitoin liivatetta enemmän, kakkuni eivät hyydy muutoin. Missähän vika? Tänään valmistuu kaksi seuraavaa kakkua tyttären valmistujaisiin. Ihana kesäresepti! Kiitos tästä. t. reksi Espoosta

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!